20040716

Az ORTT (a médiarendőr önkényuralmi szervezet) 600 milllára büntette a két kereskedelmi tévét, testvériesen megosztva, mindkettőnek 300 milla.
 
A büntit azért kapták a tévék, mert nem költöttek elég pénzt magyar gyártású, magyar nyelvű programra, pl játékfilm, dokumentumfilm, animáció, ilyesmik. Erre a médiatörvény szerint a hirdetési bevétel hat százalékát kell fordítani, ami kövér milliárdokat jelent.
A tévék igyekeznek addig okoskodni, hogy ezt ne kelljen, az rtl például a barátok köztet is ide sorolja be, hiszen magyar nyelvű és ők csinálják. (Olyan ez, mint amikor a közszolgálati kvótájukba beleszámolják a fókuszt)
 
Szó sincs arról, hogy könnyeket hullajtanék a tévékért, szerintem bőven fussa nekik a büntire, de az ortt-t hagyományosan utálom, már csak azért is, amit a tilossal csináltak.
 
Ezúttal viszont kiderült, hogy legalább egy ember van ott, akibe szorult némi humorérzék, ugyanis azt nyilatkozta a népszabinak, hogy "hatszáz rész Barátok közt nem vált ki egy dokumentumfilmet". Hehe.
 
 
Ja!!!! Temérdek kertészeti tárgyú bejelentés, ugyanis KertészIstennő vagyok, kinek keze alatt termőre fordul az agyagos pusztaság, ez már tuti.
 
Nyaralás után ettünk a saját paradicsomunkból, miközben a növények rogyadoznak az utánpótlástól, és a paprikák pedig már jó hat-hét centisek. És a petrezselyem is kinőtt, igaz, még csak kb másfél centis, de túljutott a sziklevél-állapotán, és határozottan petrezselyemformája van. Ne tessék röhögni, ez nagyon sokáig nem volt így.
 
És kivirágoztak a nyári orgonák, lilában és fehérben. Büszke vagyok. És a gyönyörű pázsitunkon két hét alatt kivirágzott millió pipacs. Szépnek szép, de a Pasi hétvégén kíméletlenül lefűnyírja, mert a pipacs maradjon csak a kerítés tövében virítani.
 
És a vadszőlőink legjava (elég vegyesen teljesít a mezőny) mostanra több, mint egy méterre futott fel a kerítésen. Figyelem, ezt alig három hónap alatt!!
 
És a virágágyás, amit a Pasi kezdetben meglehetősen utált (bár nagy önuralommal leplezte, mert tudta, hogy nekem rosszul esett volna, ha fikázza), szóval utálta, merthogy kopár volt és nyüzge, mostanra viszont teljesen magára talált, mármint a virágágyás és harsogó vörösök, élénk sárgák, kékek és fehérek népesítik be, mind nőnek, mint a fene, és van benne három tő valami, ami gyanúsan gazszerű, de olyan szimmetrikusan van ott, mintha koncepció lenne, és nem merem kitépni, mert mi van, ha mégis kultúrnövény.
 
(Elmondom a koncepciót. Virágágyásba a sok lapos közé hármasával magasabb, eltérő színű növényeket kell ültetni, amitől izgalmasabb lesz az egész. Ők az úgynevezett vezérnövények, ha jól emlékszem)
 
Namármost, van egy viszonylag könnyű és bombabiztos módja annak, hogy eldőljön, valaki gyom-e vagy kultúrnövény (gyom-e vagy? kérdeznék a szánalmason), szóval jól meg kell ragadni a növényt, és meg kell húzni. Ha nem jön/beleszakad akkor gyomnövényről van szó. Ha kijön, kultúr volt, de akkor már késő. Most mérlegelem, vajon megér-e a próba egy áldozatot. És vajon oda-e az ágyás harmóniája, ha az egyik fajta vezérnövényből csak kettő marad?

Nincsenek megjegyzések: