20040616

érdekesen bosszantó dolgok történnek.

1, P barátnőm, aki időnként hajlamos tökéletesen agysejtmentes szőke picsaként működni, megoperáltatta a cicáját. Nem csak a szinte kötelező ivartalanításon esett túl Misi, de megszabadították az első lábain található körmöktől is.

Miután már késő, nyilván nincs értelme egy irgalmatlan pofonnal kijózanítani P-t, pedig igencsak rászolgált egy alapos verésre.
Az a szitu, hogy nem boldogul a maccsal, aki karmol (milyen szokatlan is ez egy kölyökmacskánál), és ahelyett, hogy néhány méretes pofonnal lejátszották volna, ki a főnök, inkább egy díszromot csinált abból a szerencsétlenből.

Az külön gyönyörű, hogy Misi most majd nyilván harapni fog, hiszen valahogy játszani kell neki, mivel a cicák azzal töltik életük első néhány évét. Gondolom a következő lépés a fogak eltávolítása lesz, amit követhet a macska kitömése.

Végül is, úgy lenne a legpraktikusabb lakásba, nem karmol, nem harap, nem eszik, nem szarik, nem közlekedik, csak néha kell leporolni.
És az a vicc, hogy P szerint ez a megoldás jobb volt a cicának, mintha elajándékozta volna. Arra hivatkozik, hogy ő nagyon szereti Misit, de hogy nem lehet vele együtt élni, mert megkarmolja az arcát.

Csak a horror kedvéért teszem hozzá, a körömkiszedés úgy zajlik, hogy eltávolítják a cica utolsó ujjperceit.

2, Ehhez képest apróság, de legalább ilyen bosszantó, hogy ma elmentem a HVB bankhoz sajttájra, az utóbbi évek egyik legtitokzatosabb meghívóját küldték, semmi nem volt rajta, kb csak a helyszín meg az időpont.

Gondoltam (meg rajtam kívül vagy még ötvenen mások is), hogy hátha mondanak végre valamit a BÉT-BÁT-KELER ügyről. Hát nagyon tévedtem. Viszont a vezérigazgató remekül mulatott azon, hogy milyen sokan vagyunk, akik mind azt hittük, hogy most majd megtudunk valamit. Ezután másfél órán keresztül beszélt, amiből annyit tudtam írni, mint ennek a postnak a tizede. Pedig próbáltam becsszó, de a jegyzeteim zömét pálmafák, ronda békák és nonfiguratív firkák teszik ki.
Ebben az a szép, hogy ha esetleg legközelebb tényleg mondanának valamit, a kutya se fog odamenni.

Bosszúból jól megírom, hogy az van, hogy a HVBnek sokkal nagyobb része van az árutőzsdében, mint az értéktőzsdében. Az utóbbi közgyűlése úgy dönt majd, hogy megveszi az előbbit (a BÉT a BÁTot), és ezzel a HVB egy csomó lóvéhoz jut a bét más tulajdonosaitól, és így csökkenti a vételárat, amit kifizetett a bétért. (Merthogy mostanában vette meg a BÉTet, állítólag 8 milliárdért)
Ez persze nem titok, csak viszonylag kevesen látják át, mert a HVB BÁT részesedése jórészt strómannokon keresztül van.
De most lelepleződtek. uff.

Nincsenek megjegyzések: