Garmada, part 2.
"A szérûn maradt szemet gereblye fokával, garmadatolóval vagy szemhúzó deszkával halomba, garmadába tolták és megkezdõdhetett a gabona tisztítása, a szórás vagy rostálás.
***
A gabonafélék tárolásának leggyakoribb módja a garmadában történõ tárolás.
(A garmada magassága az árpaszem víztartalmának és az esetleges szennyezõ anyagok jelenlétének a függvénye: ha az árpaszem víztartalma és a szennyezõdés 14% + 1%, a garmada magassága 5 m, ha 14-15,5% + 1-2% 3 m, ha 15,5-17% 1,25 m és ha 17% feletti 1 m-nél több ne legyen.)"
van olyan, aki nem csak úgy felébe-garmadába foglalkozott ezzel a fontos kérdéssel, látjátok hát lusták. Antsának kell megköszönni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése